Tricht 023 speelt goede oefenwedstrijd tegen Focus'07 in Culemborg.

Tricht O23 gelijk tegen Focus 023

Culemborg – De wedstrijd Focus 023 – Tricht 023 was een herhaling van de finale van vorig seizoen. Destijds won de ploeg uit Culemborg de cup na shoot-outs. In een nieuwe opzet is deze beslissing van een wedstrijd veranderd in strafschoppen. Echter speelden beide teams een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het toernooi. In een leuke sportieve wedstrijd met veel doelpunten en een prima scheidsrechter werd het uiteindelijk 3-3.

Tricht begon sterk aan de wedstrijd met een jonge ploeg waarbij alleen Tim van Dijken als aanvoerder uit de basis van 1 aan de start begon. Verder veel jonge nieuwe gezichten uit de J017 en J019. Ook Focus had een jonge ploeg de kans gegeven om deze wedstrijd te spelen. De wedstrijd ging op en neer maar Tricht opende de score via een rake kopbal van Harm op aangeven van Bjorn 0-1. De 1-1 liet niet lang op zich wachten uit een hoekschop bij de eerste paal. De 1-2 was wederom van Harm op aangeven van Bjorn vanuit een standaardsituatie. De 2-2 volgde vanuit een bal uit de tweede lijn van hun aanvallende middenvelder. Kort voor rust scoorde Focus wat gelukkig uit een voorzet die achter onze doelman Mark Verschure in de verre hoek verdween. Zodoende gingen we met 3-2 de rust in.

Na een onwennige eerste helft kwam er meer lijn in de tweede helft. Tricht nam het initiatief en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met Lex Verschure als nieuwe linksachter voor Arjan werd er met meer druk naar voren gespeeld. We kregen het middenveld in handen en ook de invallers Wouter, Yoran en Sander vielen goed in.

De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Eerst kwam Leonardo nog een teenlengte tekort om een voorzet van Tim binnen te tikken. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Tim lanceerde Wouter die onreglementair werd tegengehouden in de 16-meter. Strafschop dus die Tim resoluut binnenschoot 3-3.

Verder kwamen we niet en na een wat betere 2e helft floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Zonder kaarten speelden we een acceptabele eerste wedstrijd. Het begin van het toernooi volgt op 12 november om 20.15 uur uit bij BEESD.

Opstelling: Mark Verschure, Lukas van Elteren, Sil vd Brand, Twan van Toorn,  Arjan Smetsers, Kamil Yumusak, Harm van Brenk, Luke van Dijken, Bjorn Bambacht, Leonado Aguiar, Tim van Dijken.

Invaller: Lex Verschure (46e) , Wouter Vos (60e), Sander Kars (60e) en Yoran Smit (60e)